Jaoin harvakseltaan lähettyvässä uutiskirjeessäni tämän ensimmäisen kehittelemäni raakakakkuohjeen kymmenisen vuoden takaa. Toivon jakaa sen myös hieman laajemmalti tänne blogin puolelle. Kakku kulkee nykyisin nimellä Pieni, vihreä kakku:
2 dl cashewpähkinöitä
1 dl taateleita
ripaus suolaa
3 suurta, kypsää avokadoa
puoli banaania
3/4 dl limen mehua
1/2 dl neitsytkookosöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl vaniljajauhetta
4 tl psylliumjauhetta
Koristeluun esimerkiksi puolitettuja limesiivuja ja kookoslastuja.
Aloita kakun valmisteleminen päivää aikaisemmin laittamalla pähkinät ja taatelit likoamaan jääkaappiin yön ajaksi. Kaada liotusvedet seuraavana päivänä pois. Sekoita esimerkiksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimella pähkinöistä, taateleista ja ripauksesta suolaa kakulle pohja. Taputtele kakkupohja irtopohjavuoan pohjalle. Annostele loput ainesosat esimerkiksi tehosekoittimeen ja valmista niistä kakulle täyte. Kookosöljy kannattaa lisätä tehosekoittimeen hieman pehmenneenä tai sulana. Lisää psylliumjauhe seokseen viimeisenä täytteen näyttäessä jo koostumukseltaan tasaiselta. Kaada kakkutäyte irtopohjavuokaan pohjakerroksen päälle. Tasoita kakun pinta ja koristele kakku. Laita valmis kakku huolella asetellen pakkaseen. Parin tunnin kuluttua kakku on valmis tarjoiltavaksi.
Kannustan muokkaamaan ohjetta oman makusi mukaiseksi - voit esimerkiksi lisätä hunajan määrää, jos kaipaat enemmän makeutta, tai kirpeyttä kaivatessasi voit puristaa kakkutäytteeseen hieman enemmän limen mehua.
2 dl cashewpähkinöitä
1 dl taateleita
ripaus suolaa
3 suurta, kypsää avokadoa
puoli banaania
3/4 dl limen mehua
1/2 dl neitsytkookosöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl vaniljajauhetta
4 tl psylliumjauhetta
Koristeluun esimerkiksi puolitettuja limesiivuja ja kookoslastuja.
Aloita kakun valmisteleminen päivää aikaisemmin laittamalla pähkinät ja taatelit likoamaan jääkaappiin yön ajaksi. Kaada liotusvedet seuraavana päivänä pois. Sekoita esimerkiksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimella pähkinöistä, taateleista ja ripauksesta suolaa kakulle pohja. Taputtele kakkupohja irtopohjavuoan pohjalle. Annostele loput ainesosat esimerkiksi tehosekoittimeen ja valmista niistä kakulle täyte. Kookosöljy kannattaa lisätä tehosekoittimeen hieman pehmenneenä tai sulana. Lisää psylliumjauhe seokseen viimeisenä täytteen näyttäessä jo koostumukseltaan tasaiselta. Kaada kakkutäyte irtopohjavuokaan pohjakerroksen päälle. Tasoita kakun pinta ja koristele kakku. Laita valmis kakku huolella asetellen pakkaseen. Parin tunnin kuluttua kakku on valmis tarjoiltavaksi.
Kannustan muokkaamaan ohjetta oman makusi mukaiseksi - voit esimerkiksi lisätä hunajan määrää, jos kaipaat enemmän makeutta, tai kirpeyttä kaivatessasi voit puristaa kakkutäytteeseen hieman enemmän limen mehua.
Uutiskirjeen tilaajaksi voit liittyä halutessasi täältä: emilialeinonen.fi/ilmainen-e-kirja.html. Samalla saat lahjaksi ilmaisen Hyvän olon aamut -e-kirjan