Jaan tänään kaksi tämänhetkistä, kikhernepohjaista lempiohjettani. Kikherne-avokadopasta valmistuu ihanan nopeasti, ja onkin jo pelastanut muutaman nälkäisen päivällishetken. Kikhernepasta on täyttävää ja herkullista sekä on ravintoarvoltaan hieman tavallista vehnäpastaa terveellisempi vaihtoehto. Curryjuurekset paahdetuilla kikherneillä sopii erityisesti vähän viileämpiin päiviin. Lämmin annos mausteisia juureksia rouskuvilla kikherneillä tekee olon kylläiseksi ja ravituksi.
Kikherne-avokadopasta (2 annosta, vegaaninen)
100 g kikhernepastaa tai -nuudeleita
kypsä avokado
kirsikkatomaatteja
tuoretta pinaattia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Keitä kikhernepasta kypsäksi. Kaada keitinvesi pois ,ja sekoita pastan joukkoon oliiviöljy ja mausteet. Paloittele avokado ja sekoita pastan joukkoon. Tarjoile pasta tuoresalaatin, esim. kirsikkatomaattien ja pinaatin kanssa. Hyvältä pasta maistuu myös esim. sipulin, kurkun ja saksanpähkinöiden kanssa.
Kikherne-avokadopasta (2 annosta, vegaaninen)
100 g kikhernepastaa tai -nuudeleita
kypsä avokado
kirsikkatomaatteja
tuoretta pinaattia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Keitä kikhernepasta kypsäksi. Kaada keitinvesi pois ,ja sekoita pastan joukkoon oliiviöljy ja mausteet. Paloittele avokado ja sekoita pastan joukkoon. Tarjoile pasta tuoresalaatin, esim. kirsikkatomaattien ja pinaatin kanssa. Hyvältä pasta maistuu myös esim. sipulin, kurkun ja saksanpähkinöiden kanssa.
Kookos-curryjuurekset paahdetuilla kikherneillä (2 annosta, vegaaninen)
pieni kasa porkkanoita
pieni kasa perunoita
bataatti
sipuli
riisi- tai kaurakermaa tai halutessasi kookosmaitoa
currymausteseosta
1 pkt käyttövalmiita kikherneitä
1 rkl seesaminsiemeniä
ripaus cayennepippuria
ripaus suolaa
oliiviöljyä
tuoreita basilikan lehtiä
Kuori ja paloittele juurekset ja sipuli. Lisää keitinveteen suolaa ja keitä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja lisää haluamasi verran kasvipohjaista kermaa, esim. riisi- tai kaurakermaa. Mausta ja sekoittele kattilassa.
Huuhtele ja kuivaa käyttövalmiit kikherneet. Levitä pellille, lisää seesaminsiemenet ja mausta. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paahda kikherneitä noin 15 minuuttia, tai kunnes ne ovat mielestäsi sopivan rapeita.
Lisää valmiin annoksen pinnalle oliiviöljyä ja tuoreita basilikan lehtiä.
Syödään hyvin!