Puuttuuko kevään juhlistasi vielä idea kakkuun? Onko vieraiden joukossa vegaaneja tai keliaakikkoja, etkä tiedä, mitä heille voisi tarjota? Ratkaisusi voi olla tässä!
Valmistin tällä ohjeella kakun äidilleni äitienpäiväksi. Kasasin kaapista löytyviä aineksia yhteen ja ostaessani puuttuvaa ainesosaa, taateleita, pysähdyin kaupassa mintun tuoksun kohdalle: miten oli edes mahdollista, etten ollut koskaan tehnyt mintun ja suklaan makuista raakakakkua?
Oli aika kokeilla jotakin hieman uutta.
Raakakakku äitienpäiväksi valmistui alla olevalla ohjeella. Koostumuksesta tuli ihanan tasainen ja kakku säilyi kauniina vielä seuraavanakin päivänä (jolloin se syötiin loppuun eli enempää en tiedä, mutta ainakin kolme päivää raakakakut yleensä tuntuvat hyvinä säilyvän).
Minttu-suklaaraakakakku (vegaaninen, gluteeniton)
Pohja
2 dl pähkinöitä (käytin saksanpähkinöitä, mutta esim. pekaanipähkinäkin voisi sopia suklaakakun pohjaan - kokeile, mistä tykkäät)
2 dl taateleita
ripaus ruususuolaa
Täyte
3 dl cashewpähkinöitä
½ kypsä, isohko banaani
1 dl raakakaakaojauhetta
0,5 dl kookospalmusokeria
1 dl vettä + 0,5 dl taateleiden liotusvettä
1 dl sulaa neitsytkookosöljyä
kourallinen tuoretta, vahvaa minttua
ripaus chilijauhetta
Liota pähkinöitä ja taateleita jääkaapissa yön yli (kulhoon + reilusti vettä päälle, taatelit erilliseen kulhoon).
Aloittaessasi kakunteon kaada pähkinöiden liotusvesi pois ja huuhtele pähkinät siivilässä. Kaada taateleiden liotusvesi talteen. Annostele tarvittava kookosöljymäärä esim. lasiin, laske altaaseen lämmintä vettä ja jätä kookosöljy sulamaan.
Sekoita tehosekoittimessa, monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella pohjan ainekset rouheaksi massaksi. Laita irtopohjavuon pohjalle leivinpaperi ja asettele pohja vuoan pohjalle.
Lisää täytteen ainesosat tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes massa on tasaista. Voit joutua kaapimaan seosta välillä helpottaaksesi tehosekoittimen työtä. Asettele täyte vuokaan pohjan päälle. Tässä vaiheessa voit lisätä myös koristeita, esim. kaakaopavuista tehtyä rouhetta. Laita kakku jähmettymään pakkaseen.
Ennen tarjoilua anna kakun sulaa jääkaapissa parin tunnin ajan. Vuoasta kakun voi irrottaa jo pian pakkasesta ottamisen jälkeen. Jos haluat koristella kakkua esim. mintun oksilla, lisää minttu vasta juuri ennen tarjoilua.
Valmistin tällä ohjeella kakun äidilleni äitienpäiväksi. Kasasin kaapista löytyviä aineksia yhteen ja ostaessani puuttuvaa ainesosaa, taateleita, pysähdyin kaupassa mintun tuoksun kohdalle: miten oli edes mahdollista, etten ollut koskaan tehnyt mintun ja suklaan makuista raakakakkua?
Oli aika kokeilla jotakin hieman uutta.
Raakakakku äitienpäiväksi valmistui alla olevalla ohjeella. Koostumuksesta tuli ihanan tasainen ja kakku säilyi kauniina vielä seuraavanakin päivänä (jolloin se syötiin loppuun eli enempää en tiedä, mutta ainakin kolme päivää raakakakut yleensä tuntuvat hyvinä säilyvän).
Minttu-suklaaraakakakku (vegaaninen, gluteeniton)
Pohja
2 dl pähkinöitä (käytin saksanpähkinöitä, mutta esim. pekaanipähkinäkin voisi sopia suklaakakun pohjaan - kokeile, mistä tykkäät)
2 dl taateleita
ripaus ruususuolaa
Täyte
3 dl cashewpähkinöitä
½ kypsä, isohko banaani
1 dl raakakaakaojauhetta
0,5 dl kookospalmusokeria
1 dl vettä + 0,5 dl taateleiden liotusvettä
1 dl sulaa neitsytkookosöljyä
kourallinen tuoretta, vahvaa minttua
ripaus chilijauhetta
Liota pähkinöitä ja taateleita jääkaapissa yön yli (kulhoon + reilusti vettä päälle, taatelit erilliseen kulhoon).
Aloittaessasi kakunteon kaada pähkinöiden liotusvesi pois ja huuhtele pähkinät siivilässä. Kaada taateleiden liotusvesi talteen. Annostele tarvittava kookosöljymäärä esim. lasiin, laske altaaseen lämmintä vettä ja jätä kookosöljy sulamaan.
Sekoita tehosekoittimessa, monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella pohjan ainekset rouheaksi massaksi. Laita irtopohjavuon pohjalle leivinpaperi ja asettele pohja vuoan pohjalle.
Lisää täytteen ainesosat tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes massa on tasaista. Voit joutua kaapimaan seosta välillä helpottaaksesi tehosekoittimen työtä. Asettele täyte vuokaan pohjan päälle. Tässä vaiheessa voit lisätä myös koristeita, esim. kaakaopavuista tehtyä rouhetta. Laita kakku jähmettymään pakkaseen.
Ennen tarjoilua anna kakun sulaa jääkaapissa parin tunnin ajan. Vuoasta kakun voi irrottaa jo pian pakkasesta ottamisen jälkeen. Jos haluat koristella kakkua esim. mintun oksilla, lisää minttu vasta juuri ennen tarjoilua.
Onnellisia kakkuhetkiä! Raakakakun valmistamisen syyksi riittää ystävä, joka on tulossa käymään tai vain hetki, jolloin haluat tehdä jotakin luovaa.
Lempeydellä,
Emilia