• ALKU
  • EMILIA
  • PALVELUT
    • HERKKÄUNISELLE
    • SYÖMISHÄIRIÖT
    • ILMAINEN E-KIRJA
  • HINNASTO
  • BLOGI
  • AJANKOHTAISTA
  • AJANVARAUS
  • yhteistyössä
  • ALKU
  • EMILIA
  • PALVELUT
    • HERKKÄUNISELLE
    • SYÖMISHÄIRIÖT
    • ILMAINEN E-KIRJA
  • HINNASTO
  • BLOGI
  • AJANKOHTAISTA
  • AJANVARAUS
  • yhteistyössä
  Lempeydellä ja kehoa kuunnellen

tein niin hyviä pinaatti-kauralettuja!

4/10/2017

1 Comment

 
Picture
Onnistuin löytämään niin toimivan pinaattilettuohjeen, että se on jaettava! Ohjeesta valmistuu kasa pieniä lettuja, joiden kanssa sopivat puolukat tai esimerkiksi kikherne-sitruunalisuke, josta tuli myös aika hyvää! Kikherne-sitruunalisuke sopii monen ruoan kylkeen ja valmistan itse vastaavanlaista lisuketta jopa kerran viikossa jonkin lämpimän ruoan yhteyteen.
​
​Pinaatti-kauraletut (gluteeniton, maidoton, kts. ohjeet FODMAP-yhdisteiden vähentämiseen alta)
2 dl kaurajauhoja
ripaus suolaa
2 dl kaurajuomaa
2 kananmunaa
​2 reilua kourallista tuoreita pinaatinlehtiä
1 tl psylliumjauhetta
halutessasi 1/2 punasipulia

Mittaa ainesosat punasipulia lukuun ottamatta kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella lettutaikina tasaiseksi. Silppua punasipuli pieniksi paloiksi ja sekoita lusikalla taikinan joukkoon. Paista pannulla tilkassa oliiviöljyä haluamasi kokoisia lettuja. FODMAP-ruokavalioon letut sopivat, jos punasipulin jättää pois tai korvaa esim. kevätsipulin vihreällä osalla. Herkkävatsainen voi kokeilla myös liottaa sipulisilppua ruoan valmistuksen ajan ja käyttää sipulia määrällisesti vähemmän. Kaurajuoma sopii useilla herkkävatsaisille hyvin, vaikkakin sisältää analyysien mukaan FODMAP-yhdisteitä. Kaurajuoman voi herkkävatsainen korvata esim. manteli- tai riisijuomalla, tai laktoosittomalla maidolla.
Picture
Kikherne-sitruunalisuke (vegaaninen, gluteeniton, maidoton)
1 tölkillinen kikherneitä
1/2 punasipulia
loraus neitsytoliiviöljyä
1 rkl seesaminsiementahnaa eli tahinia
sitruunan mehua

Kaada ready-to-eat -kikherneiden neste pois ja huuhtele kikherneet siivilässä. Silppua punasipuli pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon neitsytoliiviöljyä, tahinia ja purista joukkoon sitruunan mehua. Tosi, tosi hyvää ja helppoa! Ripauksen suolaakin joukkoon voi lisätä. FODMAP-ruokavaliota noudattavien kannattaa kokeilla tölkkikikherneitä pienempinä annoksina. Tärkeää on kaataa tölkistä neste pois, sillä FODMAP-yhdisteitä liukenee siihen.

Jäljelle jääneen puolikkaan sitruunan puristin vesilasiin ja join myöhemmin.

Ihanaa, valoisaa kevättä!
1 Comment
Joni
4/10/2017 13:20:05

Oioi! Hyvältä näyttää. Tosi kiva blogi sulla. Taidanpas alkaa seuraamaan :)

Reply



Leave a Reply.