• ALKU
  • EMILIA
  • PALVELUT
    • HERKKÄUNISELLE
    • SYÖMISHÄIRIÖT
    • ILMAINEN E-KIRJA
  • HINNASTO
  • BLOGI
  • AJANKOHTAISTA
  • AJANVARAUS
  • yhteistyössä
  • ALKU
  • EMILIA
  • PALVELUT
    • HERKKÄUNISELLE
    • SYÖMISHÄIRIÖT
    • ILMAINEN E-KIRJA
  • HINNASTO
  • BLOGI
  • AJANKOHTAISTA
  • AJANVARAUS
  • yhteistyössä
  Lempeydellä ja kehoa kuunnellen

Banaaniletut

11/17/2016

0 Comments

 
Ensimmäisenä reseptinäni jaan sinulle banaanilettujen ohjeen. Useana hitaampana aamuna aamupalani on valmistunut juuri tätä reseptiä hyödyntäen. Raaka-ainelista on lyhyt ja valmistaminen helppoa. Pienen vaivannäön jälkeen saat nautittavaksesi kasan makeahkoja lettuja, joka maistuvat jälkiruoalta, mutta pitävätkin kylläisenä pitkään.

Voit valita, paistatko koko taikinan kerralla yhdeksi suureksi letuksi vai käytätkö paistamiseen sen verran aikaa, että paistat taikinaa osissa. Halutessasi voit valmistaa banaanilettusi myös lettupannulla. Letut onnistuvat hyvin ilman kaurajauhojakin. Taikinasta tulee silloin makeampaa, muttei se pysy yhtä hyvin koossa.

​Banaaniletut sopivat satunnaisiin, hitaampiin aamuihin valtavan hyvin. Myös jälkiruoaksi letut sopivat. Jälkiruokalettujen kylkeen voit lisätä esimerkiksi suklaamuruja ja hunajaa, aamupala- tai välipalalettujen päälle sopivat esimerkiksi paksu soijajogurtti ja marjat, ja suolaisempaa välipalaa kaivatessasi voit jättää vaniljajauheen pois taikinasta ja nauttia lettusi esimerkiksi juuresraasteen ja reilulla kädellä maustettujen kikherneiden kanssa.

Banaaniletut (FODMAP, gluteeniton, maidoton)
1 kypsä banaani
2 kananmunaa
​2 rkl kaurajauhoa
​halutessasi vaniljajauhetta
​paistamiseen esimerkiksi oliivi- tai kookosöljyä

​Sekoita ainesosat blenderissä tai sauvasekoittimella. Paista miedolla lämmöllä. Nauti.

​Muita aamupalaideoita löydät ilmaisesta Hyvän olon aamut -e-kirjastani, jonka lähetän joulukuussa kaikille uutiskirjetilaajille! 
​
Picture
0 Comments



Leave a Reply.