• ALKU
  • EMILIA
  • PALVELUT
    • HERKKÄUNISELLE
    • SYÖMISHÄIRIÖT
    • ILMAINEN E-KIRJA
  • HINNASTO
  • BLOGI
  • AJANKOHTAISTA
  • AJANVARAUS
  • yhteistyössä
  • ALKU
  • EMILIA
  • PALVELUT
    • HERKKÄUNISELLE
    • SYÖMISHÄIRIÖT
    • ILMAINEN E-KIRJA
  • HINNASTO
  • BLOGI
  • AJANKOHTAISTA
  • AJANVARAUS
  • yhteistyössä
  Lempeydellä ja kehoa kuunnellen

bataattilettuja

2/14/2018

0 Comments

 
Picture
Pienessä keittiössäni valmistuu usein erilaisia lettuja: pinaattilettuihin ja banaanilettuihin löydät ohjeet tämän blogin alkumetreiltä. Kokeile laittaa pinaatin tilalle joskus pakastettua lehtikaalta ja kasaa letun päälle esim. pannulla paahdettuja tofukuutioita, avokadoa ja runsaasti tuoretta salaattia.

Tänään kokeilin tehdä ensimmäistä kertaa lettuja bataatista. Käytän bataattia paljon, mutta enimmäkseen uunissa rapeaksi paahdettuna lisukkeena. Tänään valmistui kasa lettuja tällä ohjeella:

Bataattiletut avokadosalaatilla (kahdelle)
puoli bataattia
3 kananmunaa
1 dl kaurajauhoja
1 tl psylliumkuitujauhetta
ripaus suolaa

avokado
reilusti tuoretta pinaattia
granaattiomena
pätkä kurkkua
hampunsiemeniä

Kuori ja paloittele bataatti. Paahda 220 asteisessa uunissa, kunnes pinta saa rapeutta - noin 30 minuuttia. Soseuta bataatti ja kananmuna sauvasekoittimella. Lisää taikinaan loput ainesosat lusikalla sekoittaen, viimeisenä psylliumkuitujauhe. Paista miedolla lämmöllä esim. neljä keskisuurta lettua. 

Pese ja paloittele salaatin ainekset kulhoon tai erillisille lautasille. Annostele lautaselle lettujen kanssa.

Picture
Picture
0 Comments



Leave a Reply.