Selasin blogin tekstiluonnoksia vuosien verran taaksepäin, ja löysin aivan ensimmäisen säästetyn luonnoksen otsikolla Pieni, vihreä kakku. Toivon jakaa ohjeen viimein täällä bloginkin puolella. Pienen, vihreän kakun nimellä kulkee ensimmäinen, kymmenisen vuotta sitten kehittelemäni raakakakkuohje. Kakku on helppo valmistaa, ja siinä maistuu avokadon lisäksi muun muassa lime ja vanilja.
Tässä kehittelemäni Pienen, vihreän kakun ohje:
2 dl cashewpähkinöitä
1 dl taateleita
ripaus suolaa
3 suurta, kypsää avokadoa
puoli banaania
3/4 dl limen mehua
1/2 dl neitsytkookosöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl vaniljajauhetta
4 tl psylliumjauhetta
Koristeluun esimerkiksi puolitettuja limesiivuja ja kookoslastuja.
Aloita kakun valmisteleminen päivää aikaisemmin laittamalla pähkinät ja taatelit likoamaan jääkaappiin yön ajaksi. Kaada liotusvedet seuraavana päivänä pois. Sekoita esimerkiksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimella pähkinöistä, taateleista ja ripauksesta suolaa kakulle pohja. Taputtele kakkupohja irtopohjavuoan pohjalle. Annostele loput ainesosat esimerkiksi tehosekoittimeen ja valmista niistä kakulle täyte. Kookosöljy kannattaa lisätä tehosekoittimeen hieman pehmenneenä tai sulana. Lisää psylliumjauhe seokseen viimeisenä täytteen näyttäessä jo koostumukseltaan tasaiselta. Kaada kakkutäyte irtopohjavuokaan pohjakerroksen päälle. Tasoita kakun pinta ja koristele kakku. Laita valmis kakku huolella asetellen pakkaseen. Parin tunnin kuluttua kakku on valmis tarjoiltavaksi.
Kannustan muokkaamaan ohjetta oman makusi mukaiseksi - voit esimerkiksi lisätä hunajan määrää, jos kaipaat enemmän makeutta, tai kirpeyttä kaivatessasi voit puristaa kakkutäytteeseen hieman enemmän limen mehua.
Suklaista kakkua kaivatessasi suosittelen tutustumaan tähän ohjeeseen: http://emilialeinonen.fi/blogi/vegaaninen-minttu-suklaaraakakakku
Tässä kehittelemäni Pienen, vihreän kakun ohje:
2 dl cashewpähkinöitä
1 dl taateleita
ripaus suolaa
3 suurta, kypsää avokadoa
puoli banaania
3/4 dl limen mehua
1/2 dl neitsytkookosöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl vaniljajauhetta
4 tl psylliumjauhetta
Koristeluun esimerkiksi puolitettuja limesiivuja ja kookoslastuja.
Aloita kakun valmisteleminen päivää aikaisemmin laittamalla pähkinät ja taatelit likoamaan jääkaappiin yön ajaksi. Kaada liotusvedet seuraavana päivänä pois. Sekoita esimerkiksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimella pähkinöistä, taateleista ja ripauksesta suolaa kakulle pohja. Taputtele kakkupohja irtopohjavuoan pohjalle. Annostele loput ainesosat esimerkiksi tehosekoittimeen ja valmista niistä kakulle täyte. Kookosöljy kannattaa lisätä tehosekoittimeen hieman pehmenneenä tai sulana. Lisää psylliumjauhe seokseen viimeisenä täytteen näyttäessä jo koostumukseltaan tasaiselta. Kaada kakkutäyte irtopohjavuokaan pohjakerroksen päälle. Tasoita kakun pinta ja koristele kakku. Laita valmis kakku huolella asetellen pakkaseen. Parin tunnin kuluttua kakku on valmis tarjoiltavaksi.
Kannustan muokkaamaan ohjetta oman makusi mukaiseksi - voit esimerkiksi lisätä hunajan määrää, jos kaipaat enemmän makeutta, tai kirpeyttä kaivatessasi voit puristaa kakkutäytteeseen hieman enemmän limen mehua.
Suklaista kakkua kaivatessasi suosittelen tutustumaan tähän ohjeeseen: http://emilialeinonen.fi/blogi/vegaaninen-minttu-suklaaraakakakku