Jos kaipaat leivonnaisten tuoksua kotiisi ja aattoaamuun sopisi hetki piparkakkujen paistamisen parissa, tässä olisi yksi ohje ehdolle. Ohjeesta valmistuu noin kaksi pellillistä gluteenittomia ja maidottomia piparkakkuja.
Kotitekoinen piparkakkutaikina
1 dl riisijuomaa
4 rkl hunajaa
3 rkl kookosöljyä
2 tl leivinjauhetta
4 tl piparkakkumaustetta
ripaus suolaa
3 dl kaurajauhoja
3 dl mantelijauhoja
Kuumenna kattilassa riisijuoma ja hunaja, sekoittele. Sammuta liesi ja lisää joukkoon kookosöljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen kattilaan. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään yöksi.
Seuraavana päivänä: lämmitä uuni 200 asteeseen. Kauli taikinaa jauhotetulla alustalla vähän kerrallaan. Painele muotilla piparkakkuja ja nosta leivinpaperille pellille. Paista 6-8 minuuttia.
Kotitekoinen piparkakkutaikina
1 dl riisijuomaa
4 rkl hunajaa
3 rkl kookosöljyä
2 tl leivinjauhetta
4 tl piparkakkumaustetta
ripaus suolaa
3 dl kaurajauhoja
3 dl mantelijauhoja
Kuumenna kattilassa riisijuoma ja hunaja, sekoittele. Sammuta liesi ja lisää joukkoon kookosöljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen kattilaan. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään yöksi.
Seuraavana päivänä: lämmitä uuni 200 asteeseen. Kauli taikinaa jauhotetulla alustalla vähän kerrallaan. Painele muotilla piparkakkuja ja nosta leivinpaperille pellille. Paista 6-8 minuuttia.
Tämä ohje toimi suurimpana inspiraation lähteenä, vaikkakin muitakin ohjeita selasin: http://tuulia.co/fi/gluteenittomat-piparkakut/ <3